BRAIDED BREAD - RECIPE (Seline Ekelund)

BRAIDED BREAD - RECIPE

    Publisert den
  • 02.02.2017 klokken10:33 i kategorien Mat og bakst

Jeg lagde flettebrød for første gang på tirsdag. Jeg ble veldig fornøyd og synes det var utrolig godt. Jeg har tenkt til å lage den igjen idag tenkte jeg, med litt andre ingredienser. Men denne oppskriften tok jeg med masse spinat. Som jeg har sagt før, så elsker jeg spinat!
// I made braided bread for the first time at tuesday. I really liked it and was very tasty. I am going to make this with some other ingredients today. But with this ingredients i used alot of spinach. As i've said before i love spinach!

...

Til deigen:
Du trenger: 8dl hvetemel, 3,5dl lunket vann, 2 ss olje, 1 pakke gjær, 1/2 ts salt og 1 ss sukker. 

Bland gjæren i lunket vann. Bland alle de tørre ingrediensene i hvetemelet. Så tar du vannet og gjæren i de tørre ingrediensene og knar det sammen til en fin deig. Deretter knar du oljen i deigen. Så lar du deigen heve til dobbel størrelse ca. 60 min. 

// For the dough:
You need: 8dl flour, 3,5dl warm water, 2 tablespoons oil, 1 package of yeast, 1/2 teaspoon salt and 1 tablespoon sugar.

Mix the yeast in the warm water. Mix all the dry ingredients in the flour. Then take the water and yeast into the dry ingredients and knead it into a nice dough. then knead the oil in the dough. Then let the dough rise until doubled size approximately 60 min.

... 

Til innholdet brukte jeg en pakke med spinat, skinke og ost. 
// For the ingredients of the food, I used a package of spinach, ham and cheese.



Jeg krydret spinaten med litt oregano, grillkrydder og en del pepper. 
// I spiced the spinach with a little oregano, barbecue seasoning and some pepper.

...

 Når deigen var ferdig hevet, så tok jeg deigen og laget en stor firkant av den på benken. Så tok jeg resten av ingrediensene midt på deigen. For å lage flettene tok jeg å skjærte 2cm på hver side så du får fine strimler. Så tok jeg annen hver gang og flettet strimlene på midten. 
// When the dough was ready raised, I took the dough and made a big square of it. Then I took the rest of the ingredients in the middle of the dough. To make the braids, I cut 2cm on each side so i got nice strips. Then I took every second of the strips and braided the strips in to the middle.

Når alt er ferdig så satt jeg ovnen på 175 grader og satt brødet i midten av ovnen. Jeg lot den være i ovnen i ca. 30 min. Så fikk jeg en utrolig god middag!
// When everything was done, I put the oven to 175 degrees and put bread in the middle of the oven. I let it be in the oven for about 30 min. Then i got an amazing dinner!



Håper dere likte det like mye som jeg gjorde! 
// Hope you enjoyed it as much as I did! 

8 kommentarer

Elisabeth

02.02.2017 kl.10:56

Takk for oppskrift, må prøve ut :)

Anette Skaflem

02.02.2017 kl.11:23

Dette så godt ut! Må prøves en dag :D

Pun

02.02.2017 kl.11:53

Det så godt ut!

Little Miss Sunshine

02.02.2017 kl.11:56

Oh, det så godt ut! Er skikkelig glad i spinat selv :-)

Victoria Larsen

02.02.2017 kl.13:00

Ser jo kjempe godt ut!

Benedicte Arntzen

02.02.2017 kl.13:03

deilig!! <3

Nikita <3

02.02.2017 kl.13:23

Åh så godt :D

buroyfoto

02.02.2017 kl.15:40

Så godt! Så flink du er. Takk for oppskriften :)

Skriv en ny kommentar


Mitt navn er Seline Ekelund, jeg er 21 år og kommer fra en liten "bondeby" i Østfold. Her er bloggen som følger mitt liv.

Kontakt: ekelundseline@gmail.com




Kategorier

Arkiv

hits