SPRÅKFORVIRRINGEN MELLOM NORSK OG SVENSK (Seline Ekelund)

SPRÅKFORVIRRINGEN MELLOM NORSK OG SVENSK

    Publisert den
  • 14.01.2017 klokken17:35 i kategorien Seline

Jeg bodde i Sverige i 2,5 år og jeg trivdes utrolig mye.. Men det var også noen negative sider med å bo i nabolandet. Vi har jo ganske så likt språk og noen av ordene var det samme, men forskjellig betydning. Jeg har fortsatt noen problemer i dag og forveksler svensk og norsk. 

Her er noen av de tingene som gjorde meg frustrert: 

Det jeg fikk høre de første dagene i Sverige var om jeg hadde det "roligt". Selvfølgelig tenkte jeg at det betydde at jeg hadde det rolig, men på svensk så betyr det "morsomt/gøy". Jeg ga noen svar og mange så rart på meg. Hehe

Når jeg snakker om "rart", så betyr "rar" - "søt" på svensk. Om noen sa til meg: Hun er så "rar", så visste jeg ikke hva jeg skulle si. Dette gjorde meg veldig forvirret. 

Hvilken fin tös du är: Dette satte meg i sjokk! Heldigvis hadde jeg en norsk venn ved siden av meg når noen sa dette til meg, og beroliget meg med engang når han sa "tös" betyr "jente".

·SOMETIMES YOU JUST NEED TO THINK ABOUT WHAT YOU ARE SAYING·

Jeg husker når jeg kom hjem fra Sverige og var på ferier hjemme i Norge. Jeg snakket fortsatt mye svensk når jeg var hjemme. Familien min ble litt irritert eller mobbet meg veldig om det. Jeg prøvde veldig hardt å snakke fullstendig norsk, men det var super vanskelig! 

Jeg har litt problemer med det noen ganger å snakke riktig, men det går stortsett veldig bra! - Noe dere kanskje ikke visste om meg! Hehe

Håper dere får en fin lørdagskveld ♥

5 kommentarer

Victoria Larsen

14.01.2017 kl.17:42

Veldig nyttig innlegg :)

http://hevhodet.blogg.no/

14.01.2017 kl.18:55

Kjekt innlegg :) Ønsker deg en fin lørdagskveld ;)

Mauricio B Evensen

14.01.2017 kl.19:18

Så fint innlegg : )

Camilla Osaland

14.01.2017 kl.20:39

Haha ,dette kjenner jeg veldig godt igjen da jeg selv bor i Danmark! Spesielt er ordet "grine" forvirrende, da det her betyr å le!

Seline

15.01.2017 kl.10:11

Camilla Osaland: Hehe, det forstår jeg veldig godt at det kan være veldig forvirrende! Godt jeg ikke er den eneste som blir forvirret av slike ting, hehe! :D

Skriv en ny kommentar


Mitt navn er Seline Ekelund, jeg er 21 år og kommer fra en liten "bondeby" i Østfold. Her er bloggen som følger mitt liv.

Kontakt: ekelundseline@gmail.com
Kategorier

Arkiv

hits